Лой за кожата: 5 причини да използвате лой за здрава кожа

Лой за кожата: 5 причини да използвате лой за здрава кожа

През последните 50 години лойта остана широко неразбрана, изместена от нарастващото използване на нефтохимикали в грижата за кожата. И все пак, тя се използва в грижата за кожата от хилядолетия в различни култури, с доказан опит в защитата и регенерирането на кожата.

Конкретно говеждата лой съдържа естествено срещащите се мастноразтворими витамини A, D, E, K и B12, както и конюгирана линолова киселина и ниацин. Важно е да се отбележи, че лойта съдържа мастноразтворими витамини и техните активатори, които работят хармонично заедно, за да подобрят регенерацията на клетките, фините линии, тонуса на кожата и вида на увредената от UV лъчите кожа. Естествено наситена с плътна концентрация на мастни киселини, говеждата лой повишава хидратацията, като връща естественото производство на мазнини.

Днес съвременната наука започва да разказва за това, което древните лечители вече са знаели. Лойта може да лекува, подхранва и защитава кожата. Тя е заслужила своето място в съвременната грижа за кожата. Прочетете, за да научите причините, поради които може ще поискате да включите говеждата лой към вашата рутина.

1. Мастноразтворимите витамини в лойта предпазват от увреждане на кожата

Мастноразтворимите витамини A, D, E и K, както и техните активатори, помогат при редица кожни проблеми, включително стареенето. Лойта съдържа и микроелементи като селен, който се използва за лечение на кожни заболявания и осигурява защита от свободните радикали.

Антиоксидантите помагат за ограничаване на окислителното увреждане, причинено от свободните радикали, които са свързани с ускореното стареене.

Свободните радикали се причиняват от фактори на околната среда, включително замърсяването на въздуха, UVA и UVB лъчите и излагането на токсини от ежедневните възпалителни въздействия, като тютюнопушене, алкохол и захар. Невъзможно е да ги избегнем.

2. Лойта помага на чувствителната кожа да възстанови здравето си

Помага ли лойта на чувствителната кожа? Конюгираната линолова киселина (CLA) и ниацинът, които се срещат естествено в говеждата лой, имат противовъзпалителни свойства, които помагат в борбата с различни видове дерматити, екземи, розацея, псориазис и екстремна сухота.
Тези състояния обикновено се определят като хронично възпаление, което води до изключително суха кожа. 


Ниацинът, активната форма на витамин В3, се абсорбира лесно при локално приложение и има редица противовъзпалителни ползи в борбата с кожните заболявания. Той показва обещаващи резултати при лечението на редица дерматологични състояния, включително розацея, псориазис, дерматит и акне. Освен че има антимикробни свойства, ниацинът е овлажнител, който може да стимулира растежа на кожните клетки, заздравяването на рани и производството на колаген.

 

3. Лойта поддържа бариерната функция на кожата с мастни киселини

Въпреки че изследванията за въздействието на лойта конкретно върху лечението на кожни заболявания са ограничени, има доказателства, че наситените мастни киселини, които се съдържат във високи концентрации в лойта, могат да бъдат ефективни при регулирането на бариерната функция на кожата. Наситените мазнини могат да помогнат за поддържане на хидратацията на кожата.

Лойта изпълнява функцията на бариерен крем, снабден с богати есенциални мастни киселини, които възстановяват кожната бариера до най-здравословното ѝ състояние. Тъй като се намират естествено в кожата, есенциалните мастни киселини са нежни и биосъвместими с кожата, когато са включени в рутинната грижа за кожата.

Около 47 % от мастно-киселинния състав на лойта е олеинова киселина.

Олеиновата киселина е мононенаситена омега-9 мастна киселина. Поради по-високата си концентрация на съдържание на наситени и мононенаситени мастни киселини лойта има уникалната способност да запазва ефективността на по-деликатните съставки. Това означава, че тя помага да се запазят полезните хранителни вещества, заключени и пренесени в кожата ви, особено от мастноразтворимите витамини. Специфичният профил на мастните киселини в лойта означава, че тя помага за предпазване на антиоксидантите от разграждане от светлина и кислород.

 

4. Лойта може да помогне при акне и белези от акне

Продуктите за грижа за кожата от талк могат да бъдат подходящи за мазна кожа или кожа, склонна към акне, поради високото съдържание на мастни киселини, бионаличността на ниацин и естествено срещащите се мастноразтворими витамини А и Е.

Мастните киселини не само подпомагат бариерната функция на кожата, но могат да имат и противовъзпалителни свойства. Поради тази причина можете да използвате говежда лой за белези от акне.

Лойта съдържа естествено високи нива на мастни киселини, за които е установено, че изсветляват пигментацията на кожата, която може да се появи при кожа, склонна към акне.

 

5. Лойта е естествено съвместим с липидната бариера на кожата.

Въз основа на своя състав лойта може да имитира човешката кожа. Ето защо тя може да действа толкова ефективно независимо от типа кожа. Като се има предвид молекулярната структура на нашата кожа и синергията ѝ с лойта, тя може да се счита за идентична на кожата, дори биоидентична, естествена съставка за грижа за кожата с толкова много полезни хранителни вещества.

Грижата за кожата с говежда лой изпълнява функцията да действа като естествен себум, като работи с естествените масла на кожата ви, предлагайки точното количество хидратация на кожата. Тя работи с мастните ви жлези, за да заключи влагата в кожата ви, без да запушва порите ви.

Като полуоскъден овлажняващ крем, прилагането на лой помага за поддържане на здрава кожна бариера, като същевременно се удвоява като омекотител, който прониква в кожата ви. Всичко това става, без да се запушват порите.

По същество лойта работи с кожата ви, като помага да се разкрие най-доброто от нея. Това е невероятно подхранваща грижа за кожата.

Назад към блога